Ki-Aikido voor kinderen

Wil je kennis maken met Ki-Aikido en ben je tussen de 6 en 9 jaar, dan kan dat in de kindergroep die traint op de zaterdagochtenden van 8.45u – 9.45u. Van 10.00u – 11.00u is er een kindergroep voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.
Ki-Aikido Bemmel doet ook mee met Sjors Sportief. Via hun website kun je je inschrijven voor gratis proeflessen.

Lijkt het je leuk om na een aantal proeflessen te komen aikidoën, dan kun je je inschrijven met het hier te downloaden inschrijfformulier.

Wat doen we in deze training?  In een dojo op de tatami (een oefenruimte met een grote mat) leren we rollen, vallen en opstaan, elkaar vastpakken en bewegen. Je zult merken dat je “niet te tillen bent” door een ander. Dat je meer ruikt en hoort, rustig en stevig kunt zitten als je op een speciale manier ademt. Dat door ontspanning en aandacht je arm niet te buigen is. Dat het daarbij niet belangrijk is of je sterk, snel of super lenig  bent.

Bovenstaande ervaringen en de zorg voor elkaar tijdens de trainingen zullen de weerbaarheid vergroten en maakt Ki-aikido zeer geschikt voor kinderen. De docenten hebben dat bemerkt bij hun eigen kinderen.

Aikido kent geen competitie zoals bij veel sporten het geval is. Wel kennen we examens. Die zijn bedoelt om kinderen te stimuleren in hun eigen ontwikkeling. Daar ligt ons accent. Ieders ontwikkeling is immers onvergelijkbaar en kent zijn eigen aardigheden. Als docenten bepalen we wanneer we denken dat een leerling toe is aan een examen. Daar zijn geen absolute richtlijnen voor.  De exameneisen zijn hier te downloaden.